zondag 22 juli 2012

We hebben meer palmbomen nodig…

Hubby had bedacht dat hij het zwembad voor de kinderen wilde neerzetten. Vorig jaar was het weer zo slecht dat we niet eens de moeite hebben genomen. Dit jaar was een twijfelgeval. Het weer was nu goed, maar voor hoe lang... We hebben het zwembad altijd op een vaste plek staan, maar het viel ons op dat er dit jaar wel erg weinig zonlicht kwam. Dat kwam door de beukenboom die midden in onze tuin stond. De boom die steeds meer ruimte en licht innam  en nog láng niet uitgegroeid was.

We hadden het er al vaker over gehad om de boom er maar uit te halen, maar ergens vonden we dat zonde en ja, zelfs zielig voor de boom. We gingen dus niet daadwerkelijk tot actie over en de boom werd ieder jaar een stukje groter. Vandaag besloot Hubby dat het genoeg geweest was. De boom moest eruit. Op de plaats waar hij nu stond, zou een (lagere) palmboom komen. We hebben in de tuin immers ‘maar’ één palmboom en dat kan natuurlijk niet ;)

De pubers werden van de bank afgeplukt en er werd een elektrische zaag bij de buren geleend. Na flink wat uren werken, door mijn drie mannen en een aangewaaid vriendje (ik verzorgde de foto’s, de hond en het eten voor de BBQ ;D), was er geen boom meer, alleen een kort stammetje. Terwijl het zwembad volliep en de BBQ werd aangestoken, werd er nog gewerkt om de stam uit te graven. Maar dát is een behoorlijk werk. Werk wat op dit moment nog niet helemaal gedaan is en waar Hubby, as we speak, nog steeds druk mee is. De pubers… tja die zijn aan het zwemmen.

Afgelopen nacht klaagde Hubby over slapeloosheid. Iets waar hij wel vaker last van heeft. Ik durf te wedden dat hij vannacht slaapt als een roos. :)

6 opmerkingen:

 1. Hahaha, dat denk ik ook ja :)

  Morgen een palm aanschaffen?

  Dekken jullie die af in de winter of hoeft dat niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Zuster Klivia, we hebben dit nog nooit gedaan, maar de afgelopen winter hebben ze door de lage temperaturen maar ternauwernood overleefd. Dus... komende winter gaat dit wel gebeuren!

   Verwijderen
 2. Past helemaal bij jullie volgens mij, palmbomen inde tuin. En oh, die foto van de poes doet me helemaal aan onze Muck denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker actief bezig geweest dus. Als je man nu nog vanacht niet lekker slaapt...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk met dit weer, wuivende palmen. Gewoon in je tuin..!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen al het feit dat jij over palmbomen praat, brengt de zon. Goed gedaan, meissie!:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...